divendres, 13 de gener del 2012

DURAN LLEIDA VOL DEMANDAR A XAVIER BOSCH

Josep Antoni Duran i Lleida, ha presentat un requeriment notarial, aquesta mateixa setmana, reclamant una rectificació, que pot acabar en una demanda civil, contra el periodista Xavier Bosch. En una entrevista al programa Àgora de TV3, en campanya electoral el passat novembre de 2011, Bosch va fer referència a les crítiques del candidat d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela i d’altres dirigents d’ERC sobre l’actuació del candidat de CIU a favor de la indústria farmacèutica. En el transcurs de l’entrevista Duran li va etzibar al periodista la frase: "Vostè està essent còmplice d'un delicte"


La setmana anterior a l’entrevista, Duran Lleida havia declarat a “El Periodico”: "Sí, faig de lobby de la indústria farmacèutica perquè dóna feina a molts treballadors i hi ha moltes empreses del sector a Catalunya ...". En la crònica del dia següent de l’entrevista, “La Vanguardia” reproduïa les seves declaracions: "Sí, he hecho de lobby y me da igual de lo que me acusen".

Duran Lleida exemplifica la concepció que el Govern te sobre la independència informativa a TV3. Ara, amb l’ajuda del PP, CiU promou la reforma de la Llei de la CCMA  per eliminar el requisit de majoria parlamentaria qualificada per escollir la direcció de les empreses de la CCMA i deixar en la pràctica la decisió en mans dels partits governants.
Duran Lleida en la seva campanya electoral va fer d’amplificador de les propostes del Partit Popular sobre la reducció de canals i de pressupost a TVC que, amb posterioritat, va anunciar la Presidència del Govern de la Generalitat. Després de les eleccions, Duran va afirmar que havia guanyat “malgrat TV3”.

Sobre el seu paper de defensor dels lobbies només cal recordar que l’any 2004, amb Duran Lleida com a portaveu al Parlament espanyol, quan l’Agencia Tributaria va incloure les SICAV en el seu pla contra el frau fiscal, CIU va fer aprovar al Congrés, amb els vots a favor de PP i PSOE, una llei que li treia al Ministeri d’Hisenda les competències sobre aquestes societats d’inversió de grans capitals que només paguen un 1% d’impostos.